1st Open International Swimming Championships Kosovo 2018-Down Syndrome Qe nga viti 2013 Medina Surdulli eshte anetare e klubit te notit Termopan me trajner z.Enver Haradinaj. Medina eshte kampione e notit, e vetmja ne Kosove fituese e medales se argjent ne garat evropiane te mbajtura ne nentor te vitit 2017 ne Bobigny te Frances. Kete vit nga data 18-22 maj 2018, per ndere te kampiones tone znj.Surdulli, Klubi I Notit Termopan ne bashkepunim me Federaten e Notit te Kosoves dhe Shoqates Down Syndrome Kosova do te mbahen garat e para ne Ballkan per personat me SIndromen Down. Per here te pare ne Kosove do te qendroj Presidenti i DSISO z. Geoff Smedley shoqeruar nga nente shtete te botes Shqipria 🇦🇱 ,Amerika 🇺🇸, Anglia 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿, Turqia 🇹🇷,Danimarka 🇩🇰,Estonia 🇪🇪, Irlanda 🇮🇪, Maqedonia 🇲🇰,Romania 🇷🇴 , 50 nutues nga mbare bota do te jene pjese e kesaj gare. Presidentin e DSISO z.Geoff Smidley do ta pres ne takim Kryeminitri I Kosoves z.Ramush Haradinaj dhe kabineti I tij Ministror I digasterit te Sportit dhe Mireqenjes Sociale. Klubi I notit Termopan falenderon keshillin organizativ ne krye me Arjeta Gashi dhe Njomeza Krasniqi per organizimin e gjitha aktiviteteve, Kryetarin e Klubit Termopan z.Lulzim Zhdrella, Federaten e Notit te Kosoves dhe Shoqaten Down Syndrome Kosova. Per me shume informata do te Ju njoftojme me kohe. Me respekt Klubi I Notit Termopan